Yeni doğan bebeğe evde sarılık tedavisi

Sağlık Bakanlığı, yenidoğan bebeklerin doğumdan kaynaklı sarılık hastalığını da 'Evde Sağlık Hizmeti' kapsamına aldı. Bundan sonra aileler isterse yeni doğan çocuklarının sarılık tedavisini evde yaptırabilecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Ocak 2015 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni doğan bebeğe evde sarılık tedavisi

Ahmet Fatih Erturan

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan 'Evde Sağlık Hizmeti Projesi'yle ilgili hazırlanan yeni yönetmeliği STAR'a açıkladı. Evde Sağlık Hizmeti konusunun Sağlık Bakanlığı'nın önceliği olarak kabul ettiği bir proje olduğunu belirten Özkan "Şu ana kadar evde sağlık hizmetimiz vardı ama yeterli olmuyordu. Şimdi biz yeni bir çalışma yaptık ve kapsamını genişlettik. Bu konuyu Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu çok önemsiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Belediyeler ve Sağlık Bakanlığı beraberce Evde Sağlık, Evde Bakım ve sosyal destek sağlayarak vatandaşımızın sağlığını daha iyi bir noktaya taşıyacağız" dedi.

Özkan "Toplum Sağlığı Merkezlerinde (TSM) Evde Sağlık Hizmetleri ekibi olacak. Bunun yanı sıra hastanede aile hekimliklerimiz de bulunuyor. Ortak veri tabanı oluşturduk. Diyelim ki hastamız çağrı merkezini aradı, kayda girdi. Bu kayıt aynı zamanda aile hekiminin de önüne düşecek. Aile hekimimiz hastasının ne durumda olduğunu anlık görebilecek" bilgisi verdi. Uygulamayı genişlettiklerini duyuran Özkan, yenidoğan bebeklerin doğumdan kaynaklı sarılık hastalığını da Evde Sağlık Hizmeti'ne eklediklerini söyledi. Özkan "Bundan sonra yenidoğan çocukları olan ailelerin istemeleri durumunda sarılığının geçmesine yardımcı olmak için fitoterapi tedavisi uygulanacak" diye konuştu.

Bakımı belediye yapacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın belediyelerle birlikte bakıma ihtiyaç vatandaşlarla ilgili koordine olacağını da belirten Özkan "Evde sağlık hizmeti ekibi geldiğinde hastanın bakıma ihtiyacı olduğunu gördüğünde belediye ile irtibat merkezi oluşturacağız. Eve sağlık hizmetinden sonra bakım ekibi gelerek bakım hizmeti verecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber